You are currently viewing BEETHOVEN RELOADED

BEETHOVEN RELOADED

COMUNICAT DE PRESĂ

BEETHOVEN RELOADED

16 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

Vernisaj (online): miercuri, 16 decembrie 2020, ora 17.30

Muzeul de Artă Cluj-Napoca


Cu ocazia aniversării a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, Liceul Teoretic „ELF” lansează expoziția Beethoven Reloaded. Evenimentul este proiectat ca un veritabil dialog, „peste mode si timp”, cu opera compozitorului. Toți elevii din municipiul Cluj au fost invitați să participe la patru competiții inedite: „Bagheta magică”, „Design – Minecraft Creative”, „Comic Book Challenge” și „Provoacă-l pe Beethoven!”, o suită de gesturi artistice, un soi de experimente concepute în ideea de a descoperi un fragment din ceea ce înseamnă lumea lui Beethoven, nu prin receptare pasivă, ci prin reconfigurarea ei în funcție de modul în care ei o percep. Opera maestrului apare reflectată în mai mult de 100 de lucrări, descompunând-o și recompunând-o, ca într-un puzzle uriaș. Toate lucrările participante vor putea fi admirate și în galeriile blogului cultural cooltura.elf.ro/cooltura.

Pentru că întâlniri fericite între instituții de cultură există, expoziția este găzduită în incinta Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Alături de portretul compozitorului, turnat în bronz în 1913, de către sculptorul Dimitrie Paciurea (1873-1932), și de lucrările în acvaforte ale pictoriței Ilona Wittrisch (1879-1946), ce înfățișează casa compozitorului (Beethovens Geburtshaus in Bonn), privitorii vor face un tur virtual al galeriei de lucrări ale elevilor, fiecare dintre ele surpinzând, în mod inedit, o notă esențială a creației maestrului german.

Vernisajul expoziţiei, transmis LIVE pe pagina de facebook a Liceului Teoretic „ELF”, va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, ora 17.30, în foaierul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, în prezenţa managerului muzeului, Lucian Nastasă-Kovács, a curatorului expoziţiei prof. Ioan Gînscă, a directorului executiv al Liceului Teoretic „ELF”, Vladimir Pop și a directorului adjunct, prof. Mariana Pop. Tot atunci, va avea loc și premierea lucrărilor câștigătoare. Discursurile reprezentanților celor două instituții vor fi însoțite de intervenția unor invitați foarte importanți pentru Liceul Teoretic „ELF”, anume dirijorul Gabriel Bebeșelea și trupa Green Onions Experience.

Sponsorii evenimentului:
SECPRAL COM SRL
MARA DESIGN SRL
CCB SMART SRL
SC EXCLUSIV INTERMED SRL
SC QUADRIX INTEGRATED SRL
TUCANO COFFEE

Mulțumiri speciale:
CRISTINA CIUPERCA

KOȘA MARIUS
OANEȘ DORIN
ȘUTEU CLAUDIU

Leave a Reply