You are currently viewing Halloween-ul de cinci stele

Halloween-ul de cinci stele

Deghizări literare ale elevilor din clasa a V-a A și B | prof. Alina Petri

Pe lângă provocările senzaționale organizate de Halloween de către clasa a X-a, sub coordonarea doamnei profesoare Stanca Szekely-Răfan, elevii din clasa a V-a A și a V-a B s-au „costumat” în scriitori și consilieri de lectură și au concurat pentru secțiunile:

100 Horror Words Story Contest: cele mai înspăimântătoare povestiri de maxim 100 de cuvinte

Reading counselor: recomandări de cărți horror preferate.
Pentru prima probă, au fost puse în joc mai multe premii (Debut literar pe blogul școlii, Un 10 la română, Brams Stoker, Nici nu ți-ar fi trecut prin minte).

Premiul pentru debut literar pe blogul școlii a fost câștigat de elevii de mai jos, ale căror povestiri sperăm să vă încânte, mai mult decât să vă înfricoșeze.

Lecția de biologie
Alexandru Gavrea, clasa a V-a A

Era miezul nopții, dar eu încă mai eram în școală. Scheletul din sala de biologie mi-a băgat frica în oase. În semiîntuneric arăta… Stai puțin! Am zis cumva că scheletul mi-a băgat frica în oase? Asta înseamnă că…
Am fugit cu viteza luminii la bibliotecă, am aprins lanterna și am început să răsfoiesc un atlas de biologie. Nici nu am băgat de seamă că fantoma unei bibliotecare s-a apucat să citească și ea, peste umărul meu. După un timp, am găsit alineatul. Temerile mele au fost confirmate… Stare de alertă!
Chiar posed un schelet! E în mine!

Alo
Medeea Bococi, clasa a V-a A

A trecut un an de la accidentul petrecut într-o noapte, când mergeam acasă de la bunicii mei. Eram cu părinții mei în mașină când a apărut în fața noastră o siluetă care părea de femeie. Tatăl meu s-a speriat și am deraiat direct într-o prăpastie. Apoi nu îmi mai amintesc nimic. La spital am aflat că nu-i voi mai vedea niciodată pe părinții mei.
Eram pe fotoliul din sufragerie și citeam. A sunat telefonul.Trrrr… M-am dus eu să răspund.
– Bună ziua! Eu sunt Jill Smith. Cu ce vă pot ajuta?
– Bună, Jill, poți să pui trei pizza la cuptor? am auzit vocea cunoscută a mamei.

O vizită la muzeu
Patrick Buda, clasa a V-a A

Pe insula ISLA Nublar, în Jurassic Park, Alan Grant și Elen au descoperit ceva înfricoşător … un cap de dinozaur nemaiîntâlnit. L-au dus într-un laborator pentru cercerări. Dar capul a revenit la viaţă, i-a crescut un corp şi … surpriză: era un triceratops hibrid, o combinaţie de carnivor şi ierbivor. Scăpat de sub control în savană, s-a încăierat cu un spinozaurus. Trosc! Pleosc! Cu capul şi trei picioare rupte, triceratopsul era imposibil de ucis.
Deasupra savanei malefice, un elicopter care a prins triceratopsul, l-a dus într-un lac cu lavă şi l-a lăsat să cadă. Aarrgghh!!!!!
– Muzeul se închide în 15 minute! am auzit apoi o voce.

Monopoli
Sofia Cocan, clasa a V-a A

Tuna și fulgera, era o noapte înfiorătoare când cei trei fii ai familiei Hucke, împreună cu părinții lor, se jucau Monopoli.
– Stați să aduc alt joc, spuse fiul cel mare, îndreptându-se spre camera sa.
După minute bune de așteptare, mijlociul anunță nervos:
– Mă duc să văd ce s-a întâmplat cu leneșul ăsta! dar nici el nu s-a mai întors.
– Sigur se joacă pe calculator, zise al treilea și plecă de îndată după spărgătorii găștii.
După un timp de savurat liniștea, părinții i-au căutat în cameră. Din biletul de pe masă au aflat că erau aleși să salveze lumea magică. Nu i-au revăzut decât peste un an. Au reluat partida de Monopoli, mai puțin plictisiți.

Răzbunarea
Antonia Silaghi, clasa a V-a B

Am căutat toată ziua ursulețul copiilor. Doar aici mi-a mai rămas, mi-am spus. Eram în fața ușii beciului familiei Mcoyl, pregătindu-mă să-mi înfrunt cea mai mare frică. Dacă nu găseam ursulețul, copiii care mă preferă ca dădacă urmau să-mi însângereze urechile cu țipelele lor.
Ușa scoase un scârțâit înfiorător și un întuneric pătrunzător iese din încăpere. Becul scoate scântei, apoi se stinge. Fiecare scară scârțâie, iar praful balustradei mi se leagă de mână. Aud ceva dintr-un colț întunecat. Mă apropii cu teamă de bestie, aproape să o ating pe spate și… Câinele negru al familiei rodea ursulețul. Sigur se răzbuna pe nenorociții care i-au vărsat bolul.

O poveste de Halloween
Sonia Șandor, clasa a V-a B

De Halloween, toată lumea e costumată în cele mai ciudate și interesante costume. După masă, eu și prietenii mei ne-am jucat cărți. Nimic ieșit din comun, ba chiar plictiseală. M-am pregătit de culcare, am stins becul și m-am așezat în pat. M-am uitat înspre geam și am văzut ceva mișcându-se prin aer. Inima îmi bătea tot mai repede. Erau două fantome care au intrat prin geamul camerei și s-au apropiat de tavan. Una era puterea empatiei iar una era puterea răului. Ele s-au confruntat până când, ghiciți ce, empatia a învins răul. Așa mi se întâmplă mereu când citim la română basme și când mă joc cu lanterna telefonului pe tavalul camerei.Recomandări de lectură
(Reading counselor)


Documentare și material realizat de Vlad Felecan
Clasa a V-a A

Leave a Reply