You are currently viewing International School Library Day

International School Library Day

All good people read good books

Expoziție interactivă

Un proiect al Bibliotecii „Elf”

20 octombrie – 20 decembrie 2021

Bibliotecari: Mihaela Griga, Andrei Dullo, Tudor Avădănei

Curator: Ioan Gînscă


All God’s children need travelling shoes
Drive your problems from here…
All good people read good books
Now your conscience is clear…

(Tanita TikaramTwist In My Sobriety)

Ce iluzie că suntem (doar) în fața unui montaj fotografic cu secvențe din filme de văzut într-o vacanță interminabilă în care nu te plictisești niciodată! Sau în fața unor madlene care ne fac să exclamăm: „A, știu! Am văzut filmul! Ce tare e! Merită văzut!”.

Pentru că, ia uitați-vă bine: aici sunt niște portaluri spre care să ne îndreptăm cu … bocancii de drumeție pentru a ajunge cât mai departe, acolo unde ne permitem să ne lăsăm și problemele.

Sunt niște vase comunicante prin care curge sensul pe care îl atribuim experienței vizuale, mixând referințe culturale, amintiri, trăiri.

Sunt niște palimpseste în care straturi suprapuse de mesaje pot fi decojite ca exuviile unei reptile: cu cât desfaci mai mult, cu atât vezi mai mult, auzi mai mult.

Este o punere în abis, o poveste în poveste, în care personajele sunt în lumi (ficționale) care se înghit una pe alta, tot mai largi: a cărții citite, apoi a filmului, apoi a noastră. Dilema care rămâne este însă continuarea firească a titlului expoziției: feriți-vă de cărțile proaste sau… dacă vrei să întâlnești mulți oameni buni, du-te la… bibliotecă? Ce ziceți?

prof. Alina Petri

* La acest proiect au fost invitați să participe elevii de gimnaziu & liceu, dar și întregul personal (didactic și nedidactic) din sediul Mihali.

Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare din Luna Internațională a acestora se marchează în lunea ultimei săptămâni din octombrie.
Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare se sărbătoreşte în întreaga lume la iniţiativa Asociației Internaționale a Bibliotecarilor Școlari (IASL).

Leave a Reply