You are currently viewing Ponorul Poveștilor

Ponorul Poveștilor

La 11:00 ora locală, Caravana „Elf” trece de semnul rutier care marchează intrarea în Ponorâta, Maramureş. Câteva minute mai târziu, ghidaţi de doamna profesoară Marinela Scripcariu ajungem la şcoala din deal, care găzduieşte o comunitate izolată, de aproape trei sute de copii rromi.

Aşezaţi frumos în rânduri, copiii aşteaptă să ajute la descărcarea surprizelor din maşini. Ajunşi într-o sală de clasă, ei sunt întrebaţi: „Cam câte cărţi credeţi că se află aici?”. „O sută!” „Trei sute!”. Când li se spune că, de fapt, în faţa lor se află şapte sute de cărţi, un „uaau!!” admirativ se porneşte în cor. Feţe fericite, zâmbitoare, care ascund cu simplitate greul de zi cu zi pe care copiii din Ponorâta îl duc în spate.Copiii buchisesc şi se bucură de mesajele primite. Mai târziu, în curtea şcolii, care ţine loc şi de parcare, micuţii asistă la primul teatru de păpuşi din viaţa lor, pregătit de actorul Lucian Rad. Sunt întrebaţi: „Cum să-l cheme pe urs?”. „Bosu’ să-l cheme, domnu’!” vine răspunsul unanim. Caravana „Elf” este răsplătită cu un recital de cântecele pregătite din timp.

Recunoștință copiilor din Elf care au dat valoare acestei zile și au înțeles importanța bucuriei unui 1 iunie alături de alți copii, împărtășind gânduri, zâmbete, litere și cerneală ce imprimă adânc amintiri de neuitat, așezate frumos, într-o nouă bibliotecă!

Le dorim tuturor copiilor un 1 Iunie cu soare și dorințe împlinite!

Leave a Reply